Evaluare spatii comerciale pentru impozitare, reglementare ANAF

Evaluare spatii comerciale

Evaluare spatii comerciale, serviciile noastre pentru evaluarea magazinelor si centrelor comerciale sunt adresate următoarelor tipuri de imobile :
1) Evaluarea magazinelor de stradă
2) Evaluarea magazinelor independente tip supermarket sau bricolaj
3) Evaluarea centrelor comerciale de tip „shopping mall” sau ţip „centru comercial de proximitate”
4) Evaluarea proiectelor comerciale în dezvoltare

Evaluare spatii comerciale reglementate de lege

Evaluarea magazinelor de stradă se referă la întocmirea rapoartelor de evaluare imobiliară pentru magazinele aflate la parterul, sau la parterul + mezaninul blocurilor de apartamente sau a clădirilor de birouri.

Magazin parter cladire birouri
Magazin parter cladire birouri

Rapoartele de evaluare se întocmesc atât pentru persoanele juridice, cât şi pentru persoanele fizice deţinătoare de astfel de spaţii.

Legile în vigoare cu privire la impozitare, prevăd cerinţă de evaluare imobiliară în vederea impozitării la un interval de 3 ani în cazul persoanelor juridice, respectiv la un interval de 5 ani pentru persoane fizice.

Nesocotirea acestei cerinţe legale atrage după sine impozitarea din oficiu a proprietăţii deţinute.

Modele de rapoarte

Magazin parter bloc apartamente
Magazin parter bloc apartamente

Pentru toate cele 3 tipuri de proprietăţi existente de mai sus, evaluatorii noştri ANEVAR, cât şi evaluatorii imobiliari parteneri, pot realiza rapoarte de evaluare pentru impozitare şi / sau rapoarte de evaluare pentru creditare ipotecara.

Acestea două tipuri de rapoarte fiind cele mai solicitate de clienţii noştri.

Echipa noastră de evaluatori de la Activ Property Services pot realiza de asemenea evaluarea spaţiilor comerciale pentru vânzare, pentru scop intern sau evaluări imobiliare pentru raportare financiară.

În funcţie de cererea beneficiarului raportului de evaluare spatii comerciale, modelele de rapoarte de evaluare pot fi :

  1. Raport de evaluare cu inspecţia clădirii, model solicitate de cele mai multe ori de băncile creditoare sau de către Direcţia pentru Impozite şi Taxe Locale pentru evaluările pentru impozitare
  2. Raporta de evaluare fără inspecţia clădirii, model solicitat în general în situaţia re-evaluarilor imobiliare pentru creditare bancară sau de către bănci în cazul portofoliilor de proprietăţi pentru situaţii statistice
Compare