CLUJ-NAPOCA DEVINE PRIMUL ORAS DIN PROVINCIE UNDE STOCUL MODERN DE BIROURI AJUNGE LA 300.000 M2

Cluj-Napoca devine primul oras din provincie care atinge pragul de 300.000 m2 de spatii moderne de birouri (stoc speculativ) dupa inaugurarea mai multor cladiri noi in prima parte a acestui an.

Constructia de birouri a accelerat in Cluj-Napoca si are potential sa atinga un maxim istoric de livrari in 2019, cladirile noi anuntate insumand 80.000 m2.

Jumatate din aceasta suprafata (40.000 m2) a fost deja livrata, alte 6 cladiri fiind asteptate a fi inaugurate pana la sfarsitul anului.

Mainstream Office este una dintre principalele cladiri deja inaugurate in acest an in cadrul noii zone ultracentrale de birouri din Cluj-Napoca, aflata in dezvoltare in perimetrul intersectiei strazilor Ploiesti – Constanta – Somesului.

Cluj Napoca, cladiri de birouri in constructie

Zona include deja 7 cladiri noi de birouri, iar alte doua sunt in constructie. Stocul de birouri urmand sa ajunga la 55.000 m2 pana la sfarsitul anului, din care mai mult de jumatate vor fi livrari din 2019.

Mainstream Office este o cladire moderna de clasa A, cu specificatii si finisaje de top, avand o suprafata inchiriabila de 2.900 m2.

Cladirea asigura 825 m2 pe etaj si este deja inchiriata in proportie de peste 70%, pentru ultimul etaj disponibil existand discutii in derulare.

BrandSafway Shared Services, divizie a companiei BrandSafway Scaffolding Systems din SUA, a inchiriat un etaj al cladirii, mutandu-si sediul din parcul Tetarom I. Tranzactie intermediata de Activ Property Services.

Tranzactia confirma trendul din piata, tot mai multe companii orientandu-se catre relocarea birourilor in cladiri noi dezvoltate la standarde moderne, in amplasamente care asigura accesul rapid la functiuni variate.

declara Lorena Rus, managerul biroului din Cluj-Napoca al Activ Property Services.

Livrari de cladiri moderne in Cluj Napoca

Nivelul semnificativ al cererii a permis o dezvoltare accelerata a pietei de birouri din Cluj-Napoca, in ultimii 5 ani fiind livrati aproape 180.000 m2 de spatii noi, reprezentand 60% din stocul total speculativ aflat acum in functiune.

In conditiile in care tranzactiile majore de inchiriere au insumat 20.000-40.000 m2 pe an, rata de ocupare s-a mentinut la peste 90-95% in ultimii ani.

Majoritatea cladirilor reprezentative fiind integral ocupate asa cum releva datele actualizate furnizate de proprietari pentru platforma de birouri www.spatii-de-birouri.ro, platforma administrata de Activ Property Services.

Nivelul chiriilor s-a mentinut relativ constant in ultimii ani in Cluj-napoca, avand valori medii de 13-14 Euro/m2/an pentru spatiile de clasa A, respectiv 10-12 Euro/m2/an pentru cladirile de clasa B.

 

Despre biroul din Cluj Napoca al Activ Property Services

Activ Property Services este una dintre principalele companii de consultanta imobiliara din Romania. Sediul central este in Bucuresti cu doua birouri regionale in Timisoara si Cluj-Napoca.

Compania are peste 26 de ani de experienta pe piata imobiliara si activeaza la nivel national.

Activ Property Services s-a clasat in ultimii 3 ani (2016, 2017, 2018) pe primul loc in topul companiilor de consultanta imobiliara cu actionariat romanesc dupa cifra de afaceri.

Activ Property Services este biroul afiliat in Romania al retelei internationale TCN Worldwide. Anterior fiind partenerul local al Cushman & Wakefield (perioada 1995-2016).

Companie este una din principalele agentii imobiliare specializate in inchiriere spatii comerciale.

Mai multe informatii despre Activ Property Services puteti gasi pe site-ul companiei si pe platformele dedicate administrate de compania noastra:

Comparaţie